Izložba "Vekovi Bača" od petka u Galeriji Matice srpske

Izložba "Kako očuvati i koristiti kulturno nasleđe - Vekovi Bača" biće otvorena u petak, 15. jula, u 12 sati, u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1.
Izložba Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture nastala je u saradnji sa Galerijom Matice srpske i Tehnološkim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu.  
 
U godini kada Zavod obeležava 65 godina rada, javnosti se posredstvom izložbe predstavlja unapređeni pristup očuvanju i korišćenju kulturnog nasleđa, koji je razvijen u okviru projekta "Vekovi Bača". Izložba obuhvata 20 panoa i odabrane eksponate (arheološke predmete, ikone, grafike i kopije fresaka) koji ilustruju osam hiljada godina ljudskog prisustva na prostoru današnjeg Bača.  
 
Učešće naučno-obrazovnih institucija biće predstavljeno kroz saradnju sa Tehnološkim fakultetom na unapređenju metodologije rada u Laboratoriji za ispitivanje materijala u kulturnom nasleđu, čiji će se deo opreme nalaziti na izložbi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič