Klavirski nastup Dragane Malešev u petak na Štrandu

Pijanistkinja Dragana Malešev nastupiće u petak, 5. avgusta na Štrandu, a u okviru Festivala klasične muzike "Dunavska sonata".

U pitanju je prvi nastup ove 78-godišnje umetnice, a organizatori festivala ističu da su odlučili da Dragani daju priliku da nastupi na Dunavskoj sonati, uprkos činjenici da se radi o festivalu namenjenom mladim umetnicima.

"Umetnosti nisu važne godine. Energija i želja koju je gospođa Malešev pokazala na probnom nastupu podstakli su nas da u njenom slučaju napravimo presedan. Osnovni cilj Dunavske sonate jeste da omogući što većem broju ljudi da upoznaju klasičnu muziku. Verujemo da će nastup Dragane Malešev biti zapažen, i da će, s obzirom da ima 78 godina, biti svojevrsna atrakcija ovogodišnjeg festivala", rekla je Milica Trifunov iz "Dunavske sonate".

Pored Dragane nastupće još troje izvođača. Gitarista Miloš Soćanin (16), pobednik prošlogdišnje sonata, izvešće kompozicije Fernanda Sora i Hoakina Turina; saksofonista Relja Mareš (12) publici na Štrandu predstaviće se kompozicijama Laure Li, dok će samouki pijanista Uroš Macakanja (21) svirati kompozicije Džordža Geršvina i muzičku temu iz filma „Gospodar prstenova“ kompozitora Hauarda Kroua.

Koncert će početi u 19 časova na travnatom delu, odmah pored plaže, i trajaće do 20 časova. Ulaz je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič