Koncert Pjera Bastijena u subotu u Studiju M

Pjer Bastijen, francuski muzičar, kompozitor, graditelj instrumenata i čitavih instrumentarijuma, nastupiće u subotu, 8. oktobra u Studiju M.

Koncert organizuje Zavod za kulturu Vojvodine u okviru Programa 2K+, permanentni antifestivalski program koji publici predstavlja radove kompozitora savremene klasične muzike, savremene elektronske scene ali i elektro-akustičke i improvizatorske projekte.

Pjer Bastijen će nastupiti sa svojim prenosivim (portabl) mehaničkim orkestrom, koji je naravno sam napravio, svirajući pritom i trubu, koja je njegov osnovni muzički instrument. Performans koji će biti izveden nosi naziv "Tihi motori" (Quiet Motors).

Bastijen je već 30 godina na svetskoj sceni, putem solo projekata i raznih kolaboracija, uvek praćen svojim muzičkim mašinama. Prvu je projektovao davne 1977, a prvi orkestar 1986. – Mekanium (Mecanium) koji se sastojao od ansambla automata koji su na elektromotorni pogon svirali akustične tradicionalne instrumente iz celog sveta. Do sada je stvorio nekoliko orkestara i neizbrojivo mnogo muzičkih instrumenata.

Objavio je desetine gramofonskih ploča i kompakt diskova, a svoje muzičke instalacije i skulpture je, pored upotrebe na koncertima, izlagao kao umetnička dela na izložbama.

Karte po ceni od 300 dinara prodavaće se na ulazu u Studio M od 19 časova, a koncert počinje u 21 čas.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič