Debata "Perspektive mladih u Srbiji" sutra na brodu Cepelin

Debata "Perspektive mladih u Srbiji", osmišljena na osnovu studije "Mladi u Srbiji 2015 – Stanja, opažanja, verovanja i nadanja", održaće se u ponedeljak, 10. oktobra na brodu Cepelin, Kej žrtava racije bb.

Debata je namenjena mladima, predstavnicima omladinskih organizacija, srednjoškolskim učeničkim i studentskim paralamentima, kao i svim drugim akterima omladinske politike sa teritorije Grada Novog Sada.

Pomenutu studiju sproveo je Friedrich Ebert Stiftung - FES i SeConS grupa za razvojnu inicijativu. FES-ova studija o mladima Srbije zasniva se na empirijskim podacima prikupljenim neposrednim intervjuisanjem 1.200 mladih, starosti od 15 do 29 godina, iz svih krajeva Srbije. Glavne teme istraživanja bile su materijalni status i životni uslovi, obrazovanje, rad i zapošljavanje, porodica i slobodno vreme, poverenje, stavovi i verovanja, buduće težnje, kao i odnos prema politici i pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Studija pokazuje da se mladi ljudi u Srbiji i dalje suočavaju sa ograničenjima kao što su neefikasno obrazovanje, visoka nezaposlenost, otežan put ka finansijskoj nezavisnosti i duboki osećaj isključenosti iz politike.

Debata traje od 11 do 15 časova.  Potvrde su obavezne na mejl epus.novisad@gmail.com ili na aleksasimurdic@gmail.com do nedelje u 18 časova.

  • Bata Debata

    09.10.2016 14:18
    To će biti debata o množenju sa nulom.
    Ili o tome kako zapadu pokloniti naše školovane kadrove.
    Bez revolucije nema promene.
    Poznato je kako se debatama menjao život.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič