Izložba "Grafike" Jelene Inđić u Futogu

Izložba "Grafike" Jelene Inđić biće postavljena od četvrtka, 3. novembra, u Galeriji Kulturnog centra "Mladost" u Futogu (Cara Lazara 42).

Otvaranje je u 19h,  prisustvovaće autorka, a izložbu će otvoriti član Saveta Galerije Uglješa Colić. U muzičkom delu programa nastupiće flautistkinja Milana Stanić.

Jelena Inđić je rođena 1993. godine u Šapcu. Diplomirala je na Akademiji umjetnosti u Banja Luci, smer Grafika. Izlagala je samostalno i na brojnim kolektivnim izložbama.
Nagrade: 2015. Prvo mesto na trećoj Međunarodnoj izložbi malog formata UNUNS; 2015. Nagrada Galerije 96 za 2015. godinu, Prijedor; 2014. "Pohvala za najbolje studentske radove iz oblasti grafike" Akademija umetnosti u Banja Luci; 2013. "Pohvala za najbolje studentske radove iz oblasti Slikarstva" Akademija umetnosti u Banja Luci; 2012. Nagrada Likovnog stvaralašta, Škola primenjenih umetnosti Šabac.

U radu Jelene Inđić mačvansko selo Krnule postaje simbol odumiranja. Jelenine grafike odišu uspomenama koje zrače iz napuštenih mesta. Rustičnost kapija iza kojih se kriju mračni hodnici čuvaju odjek davno minulih vremena. Činjenica je da u Srbiji u dvadesetprvom veku svako četvrto selo odumire. Da li grafički listovi Jelene Inđić mogu da nas podstaknu da se zamislimo nad tom činjenicom? 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič