"Dani matematike u Novom Sadu" danas i sutra

Manifestacija "Dani matematike u Novom Sadu" održava se, danas i sutra, na Prirodno-matematičkom fakultetu.
Manifestacija počinje danas, 9. decembra, u 9.30h, otvaranjem izložbe postera po nazivom "Matematika kroz vekove" u holu ispred Amfiteatra 1 PMF. 
 
Od 10 do 14 časova održava se simpozijum "Savremeni problemi matematike", sa pet zanimljivih predavanja, koja će dati sliku o najaktuelnijim problemima matematike kojim se bave naučnici sa Departmana za matematiku i informatiku. Predavanja su koncipirana tako da ih mogu pratiti i oni koji nisu eksperti iz tih oblasti, profesori i saradnici sa Univerziteta, profesori gimnazija i srednjih škola, ali i učenici završnih razreda gimnazija.  
 
Danas u 18h počinje novi ciklus rada seminara za istoriju matematike. Ideja je da se sastanci seminara održavanju jednom mesečno, uvek u drugoj srednjoj školi. Prvi sastanak će biti u Gimnaziji "Isidora Sekulić". Posle predavanja pod nazivom "Matematika i tajna lepote", učenici Srednje mašinske škole će izvesti predstavu "Matematika ili stvarnost".
 
Sutra, 10. decembra, od 9h, održava se konferencija "Kako motivisati učenike za matematiku?" koja je akreditovana kod ZUOV-a kao stručni skup, pa će učesnici dobiti zvaničan sertifikat o učešću. Na konferenciji će biti pet zanimljivih predavanja, koje mogu pratiti i učenici srednjih škola. Konferencija se završava okruglim stolom pod nazivom "Kuda ide nastava matematike?", a prijavljeno je preko 140 učesnika.
 
Organizatori manifestacije su PMF, Društvo matematičara Novog Sada i Srpsko naučno matematičko društvo, a cilj je pre svega promocija matematike kao i druženje i međusobno povezivanje matematičara, od učenika srednjih škola do profesora u školama i na univerzitetu.

Teme

PMF

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič