Promocija knjige "Za’atar – Priče s Bliskog istoka" 15. decembra u CK13

Promocija knjige Hrvoja Ivančića "Za’atar – Priče s Bliskog istoka" održaće se u četvrtak, 15. decembra u 20h u Omladinskom centru CK13.
Sa autorom će razgovarati Tihomir Stanišić.
 
Hrvoje Ivančić rođen je 1983. u Zaboku. U rodnom gradu završava osnovnu školu i gimnaziju, a zatim studira istoriju u Zagrebu. Tokom studija započinje s putovanjima i objavljuje prve tekstove u domaćoj štampi. Putuje Bliskim istokom, Afrikom i Azijom. Reportaže i putopise piše iz Ugande, Konga, Južnog Sudana, Indije, Pakistana te iz ratom opustošene Sirije. Trenutno objavljuje u nedeljnicima Globus i Novosti te portalu H-alter, a povremeno sarađuje i s TV kućama.
 
Autor je putopisnog serijala "Put u Kathmandu" i reportaža iz Sirije te dokumentarnog filma iz Ugande s temom fair trade sastava pod nazivom "Perlica po perlica".
 
Piše putopise, fikciju i kratke priče. Održao je na stotine predavanja s geopolitčkim, istorijskim i antropološkim predznakom u bibliotekama širom Hrvatske. Kao gost predavač pojavljivao se na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, Filozofskim fakultetima u Zagrebu, Zadru i Rijeci.
 
Gostovao je u književnim klubovima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.
 
Za putopis Dunavski blues dobio je književnu nagradu Rikard Jorgovanić. Napisao je i roman "Samsara – put na Istok". "Za’atar" mu je treća knjiga, a bavi se malim čovekom u vrtlogu Velike igre na Bliskom istoku.
 
Od 2015. član je Hrvatskog društva pisaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič