Debata "Dijagnostika fašizma" 22. decembra

Debata "Dijagnostika fašizma" održaće se u četvrtak, 22. decembra u 19 časova u prostorijama Studentskog kulturnog centra "Fabrika" (Bulevar Despota Stefana 5).
Debata predstavlja deo tematskog ciklusa "Ka novom (anti)fašizmu" koji Regionalni naučni centar Instituta za filozofiju i društvenu teoriju organizuje u trajanju od sedam meseci i koji uključuje predavanja, seminare i debate otvorene za širu publiku, na temu promišljanja istorijskog i savremenog fašizma. 
 
Učesnici debate su Alpar Lošonc (Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu), Maja Solar (Kolektiv Gerusija) i Dragan Nikčević (Inštitut za delavske študije, Ljubljana). Moderator je Aleksandar Matković (Regionalni naučni centar Instituta za filozofiju i društvenu teoriju).
 
Debata propituje različita nasleđa teorijskog suočavanja sa fašizmom: problematiku dijagnoze fašizma, različite dimenzije antifašizma, nasleđe jugoslovenskog antifašizma, pitanja istorijskog revizionizma, odnos fašizma i kapitalizma te njegove političko-teorijske pretpostavke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič