Tribina "Kurdistan, zemlja koja (ne)postoji" u sredu

Tribina "Kurdistan, zemlja koja (ne)postoji" biće održana u sredu, 21. decembra, na "Tribini mladih" Kulturnog centra Novog Sada.
Učestvuju istoričar Nemanja Starović i politikolog Aleksandar Gajić. 
 
Ko su Kurdi? Da li su Kurdi najmnogoljudniji narod koji nema sopstvenu državu? Kakve istorijske okolnosti su dovele do današnjeg statusa tog naroda koji živi na razmeđi četiri države Bliskog istoka? Kakve društvene i političke podele vladaju unutar kurdskog nacionalnog korpusa? U kojoj meri zabranjena Radnička partija Kurdistana kontroliše političke stranke Kurda u Turskoj, kao i kurdske milicije u Siriji? Kakve su perspektive za rešavanje kurdskog nacionalnog pitanja u 21. veku? - neka su od pitanja na koje će učesnici pokušati da daju odgovore.
 
Tribina počinje u 18 časova.

Teme

KCNS
  • Kokuz

    21.12.2016 08:59
    Unosan posao
    E, Sramoto, da vi'š kako pojedinci na temu ljudskih prava okrenu novce. Znam bivšeg predsednika nekog fonda za manjine u Godini manjina, koji sad ima 3 stana u NS i 2 u EU.
    Pa prešao na novi fond, finansiran iz neke druge filozofije - ali opte neka prava.
    Ne znaš ti koliko je unosan posao sa ljudskim pravima.
    Unosniji i od Nove Godine sa Čolom ili Cecom.
  • Sramota!

    21.12.2016 02:48
    Koliko će ovo da nas košta?!
    U sred ove strašne bede neko se setio da dodatno pelješi gradski budžet ovakvim budalaštinama! Deca u Srbiji se leče sms porukama, a ovi će na palamuđenje o nepostojećem Kurdistranu da okrenu ko zna koliko našeg novca! Koliki su honorari za učesnike?! Koliko novca će otići na troškove održavanja tribine, na grejanje, osvetljenje?
    Kakve veze ima nepostojeći Kurdistan sa kulturom i sa Novim Sadom?!
    Ima li iko normalan u ovom šupku od nekadašnjeg grada?!


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".