Predavanje o prevenciji raka dojke i grlića materice u četvrtak

Predavanje na temu "Prevencija raka grlića materice i edukacija za samopregled dojki" biće održano u četvrtak, 26. januara, u Mesnoj zajednici "Omladinski pokret".
Predavanje organizuju Preventivni centar i Patronažna služba Doma zdravlja "Novi Sad", povodom Evropske nedelje prevencije raka grlića materice koja traje od 23. do 29. januara.
 
Početak je u 18h.

Teme

rak
  • LOL

    25.01.2017 09:18
    za nije istina
    Kao prvo mamografija se ne savetuje svakome , za moje probleme uvek me upucuju na uz grudi a uput moze da ispise samo ginekolog i onkolog, opsta praksa provereno ne. Ja sam godisnji pregled zakazala pocetkom februara prosle godine a dobila sam sredinu avgusta kao prvi slobodan termin, moja majka je u martu dobila novembar. U avgustu je doktorka poslala uput za uz. Poziv nisam jos uvek dobila i bas ovih dana sam nazvala call centar da proverim sta se desava i dobila sam veoma cinican odgovor "gospodjo sta biste vi nije proslo ni godinu dana, poziv ocekujte u avgustu ili septembru, velike su guzve". Svake godine bez izuzetka je ista prica s tim da se period cekanja za uz ranije kretao oko 6 mes. Na onkologiji se prvi pregled zakazuje na mesec dana svaka sledeca kontrola na 3 do 4 meseca. S obzirom da ja ne mogu sebi da dozvolim da toliko cekam na uz zakazala sam privatno ali sam izgubila dragoceno vreme cekajuci poziv iz doma zdravlja. Sto znaci da sam putesestvije svoje redovne kontrole zapocela u februaru 2016 godine, sada cu zakazati kod ginekologa i negde na leto cu mu predati nalaz da bi mi dao uput za onkologa kod koga cu stici realno oko nove godine 2017. Nemojte izmisljati price kada ljudi ovu situaciju svakodnevno iskuse na svojoj kozi. Ukoliko imate neku vezu u domu zdravlja drago mi je zbog vas ali nemojte siriti dezinformacije.
  • nije istina

    25.01.2017 00:03
    dozivela
    moram da komentarisem komentar LOL jer nije tacno to sto je receno.U novembru mesecu sam zvala kol centar Doma zdravlja da zakazem godisnji pregled kod ginekologa u objektu kako ga jos uvek zovemo ZOV i ponudili su mi 9 decembar a ja sam trazila i dobila 26 decembar kad sam ga i obavila i uradila papa test. Uput za mamografiju sam dobila i zakazan mi je u januaru doduse krajem, a uput nemorate dobiti od ginekologa vec moze i opsta praksa.Sve je znaci trajalo od 18 novembra do nadam se kraja januara. Znaci prvo odabrani lekar a onda mozda ne odmah , mora malo strpljenja ali ni sluvajno bar je tako bilo kod mene sest ili 12 meseci.
  • Veganka

    24.01.2017 21:41
    http://youtu.be/ieW89jyojco
    Mleko i mlečni proizvodi izazivaju rak dojke http://youtu.be/ieW89jyojco

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič