Igraonica o Svetom Savi danas u Muzeju Vojvodine

Igraonica povodom Dana Svetog Save održaće se danas u Muzeju Vojvodine.
Deca će gledati deo stalne postavke koji se odnosi na život i delo Svetog Save, srpskog princa, svetogorskog monaha, igumana, književnika, diplomate, prvog poglavara Srpske pravoslavne crkve. U kreativnom delu igraonice deca će slušati narodne priče (legende) o svetom Savi a potom će oslikavati sveće. Potrebno je da svako dete donese jednu običnu malo širu sveću.
 
Igraonicu će voditi muzejska savetnica, pedagog Vladimira Stanisavljević.
 
Program će početi u 11 časova.
  • Nemanja

    30.01.2017 13:26
    @Ali ni blizu

    Kakav festival lupetanja. Slave jesu pod zaštitom UNESCO-a ISKLJUČIVO kao porodični verski praznik, što nije nikakav izgovor za obeležavanje iste u državnim institucijama. Štaviše Ustav Republike Srbije decidno određuje Srnijukao sekularnu državu - što znači da nijedna državna institucija, grad, ili opština NE SME da na ovaj način obeležava verske praznike. Sv. Sava može da se u školi slavi kao prosvetitelj, ali popovi ne mogu u tome da učestvuju.
  • Ali ni blizu

    29.01.2017 14:49
    @skolska slava
    Slave su pod zastitom UNESCO-a, a Sveti Sava nije u 21. veku promovisao religiju vec krajem 12. i pocetkom 13. veka (kad nije bilo skola, vec su skole i uceniji ljudi bili u manastirima (osim ako nisi bio velikas pa su te na dvoru ucili), ali dobro, neki bi radije da ne znaju nista o tome i da se prave pametni) kad je to cinila citava Evropa. Bolje je znati i razumeti nesto nego nemati pojma o necemu ali i uprkos tome misliti da si u pravu.
  • školska slava

    29.01.2017 10:06
    zanimljivo je da državne škole u XXI veku u (navodno) sekularnoj srbiji slave kao svoj praznik lik i delo čoveka koji je promovisao religiju kao jedinu istinu, a znanje kao nešto prevaziđeno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič