"Northern Revival", "Cardinal Point" i "Cheap Moonshine" u CK13

Bendovi "Northern Revival", "Cardinal Point" i "Cheap Moonshine" nastupiće danas, 11. februara, u Omladinskom centru CK13.
"Northern Revival" - stoner rock/sludge metal četvorka iz Novog Sada. Osnovani u oktobru 2012, a koncertno aktivni od 2014. U decembru 2014. izbacuju prvi spot za pesmu "Square With The House Of God" koja se našla na EP-u "Mouth Full Of Dirt", objavljenom 2015. za Miner Records u vidu cd izdanja i imali su promo turneju od 22 datuma širom Srbije, u Mađarskoj i BiH. Svirali su sa poznatim bendovima iz kao što su "Planet Of Zeus" i "Greenleaf", i sa poznatijim domaćim bendovima... Krajem 2015. bend ulazi u studio i kreće da radi na svom prvom albumu Life Survival Tips. U februaru 2016. su objavili spot za prvi singl Heavy Deliver Man sa albuma i krenuli na turneju po Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji i BIH koja još uvek traje. Album Life Survival Tips je objavljen 20. oktobra za izdavačku kuću Nocturne Media. U decembru 2016. su objavili spot za pesmu Over The Edge Life Consumer.
 
"Cardinal Point" – Sastav nastao početkom 2012. godine. Posle definisanja žanra u istoj godini, bend nastupa na sceni pod imenom GodDamn i počinje sa autorskim radom. Pravac autorskih pesama može da se okarakteriše kao "southern/heavy rock". Od nastupa izdvajaju učešće i prve dve nagrade na EXIT festivalu (2016), Beer Fest, Zaječarskoj Gitarijadi, Jelen Demo Fest, Gitarijada Ratkovo, Reload Festival, "Taksirat" (Skoplje), Kapana Fest (Plovdiv, Bugarska), "Belgrade Demo Fest, DAN D festival i još mnogo drugih festivala i nastupa u regionu, ("Šumadija Fest", "Revolution Fest", "Drugom stranom festival", "Balkan Street festival"...). Snimili su debi album koji je izašao 25. septembra 2015. godine, za izdavačku kuću "Nocturne media", pod nazivom "Spit On Trust And Reliance", koji sadrži 11 pesama + bonus track (LP – 54 min) i koji je proglašen za najbolji debi album u regionu za 2015., a našao se i među 30 najboljih u regionu. 
 
"Cheap Moonshine" – novosadski stoner rock trio koji čine: Milan Radeta Peca (bas, vokal), Miloš Tepić (gitara) i Nemanja Drljača (bubnjevi). Bend postoji oko godinu i po dana i za to vreme su izbacili nekoliko demo snimaka autorskih pesama, koje su pod uticajem muzike bendova kao što su Black Sabbath, Kyuss, Weedeater, Earthless itd.
 
Svirka će početi u 21 čas, a cena ulaznice je 250 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič