Promocija "Rezervne kulture" danas u KCNS

Knjiga "Rezervna kultura" novosadskog književnika i muzičara Miloša Zupca biće predstavljena danas, 10. februara, u Kulturnom centru Novog Sada.
Na promociji će nastupiti junaci "Rezervne kulture" iz Novog Sada: Miloš Zubac, "Šinobusi", Ivan Seničić, Milorad Bata Nonin, "Izmenavremena", Sonja Segić, Nevena Stefanović, Petar Dabić i Dragana Zubac. Biće prikazan i kratki dokumentarni film Miloša Drobnjakovića "The Movie".
 
"Rezervna kultura" je muzička hronika koja govori o novoj kantautorskoj gerili na prostoru nekadašnje jugoslovenske države. Reč je o dokumentarnoj hronici o muzičkoj sceni koja se formirala i razvila u poslednjih deset godina. "Rezervna kultura" govori o Novim Odmetnicima – stvaralačkoj družini u kojoj su bili slovenački, hrvatski i srpski autori i sastavi: Olovni ples (Dugo Selo), Nina Romić (Zagreb), Ivan Škrabe (Jastrebarsko), Čopor (Zadar), Nevjerni Tomo (Zagreb), Katarina Juvančič i Dejan Lapanja (Ljubljana), Ivica Begin Stanković (Vrgorac), Izmenavremena (Novi Sad), Milan Korać (Novi Sad) i Prkos Drumski (Beograd/Novi Sad/Kotor). Družina je bila okupljena oko Ivice Stankovića, muzičkog entuzijaste, pokretača muzičkog festivala u Kotezima, koji je preminuo 2012. godine, a memorijalni festival nastavio je da se održava svake godine u organizaciji njegove porodice i prijatelja. 
 
Promocija počinje u 20 časova.

Teme

KCNS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič