Radionica za decu "Potraga za blagom" u Francuskom institutu

U okviru obeležavanja Meseca frankofonije, Galerija Matice srpske u saradnji sa Francuskim institutom organizuje kreativnu radionicu za decu "La chasse au trésor" u subotu, 18. marta, od 17 do 18 sati u Francuskom institutu, Nikole Pašića 33.
Radionica je namenjena svoj zainteresovanoj deci uzrasta od 6 do 10 godina, a vodiće je kustosi Galerije Matice srpske u saradnji sa profesorima Francuskog instituta.  
 
Potrebno je prijaviti dete na telefon 021/4899 014 ili putem mejla decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs.
 
Kreativna radionica La chasse au trésor (Potraga za blagom) ima za cilj da na zanimljiv način poveže umetnost i francuski jezik i zainteresuje mališane za učenje jezika kroz umetnost. Prateći specijalnu mapu i obeležene tačke gde se krije blago, deca će igrati igru potrage za blagom, objašnjavajući jedni drugima put do blaga. Nakon što stignu na odredište, kustosi Galerije će im prikazati umetničko blago – slike o kojima će zatim razgovarati. Mališani će imati zadatak da zapamte po jedan detalj sa svake slike i nauče ga na francuskom jeziku. U kreativnom delu radionice deca će od izabranih detalja osmisliti priču i nacrtati je. 
 
Svako dete koje bude učestvovalo na radionici na poklon će dobiti dečji vodič kroz Galeriju Matice srpske na francuskom jeziku "La chasse au trésor. Guide pour enfants de la Galerie de la Matica srpska" koji je Galerija objavila zahvaljujući saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji – Novi Sad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".