Promocija muzike Ansambla "Ratislav Blagojević i Gledanice" u Eđšegu

Ansambl Ratislav Blagojević i Gledanice održaće promociju svog prvog CD-a sa 12 pesama tradicionalne narodne muzike u višeglasnim aranžmanima, u četvrtak, 13. aprila u Eđšegu.

Svi zainteresovani imaće priliku da se upoznaju sa nekim gotovo zaboravljenim pesmama i pričom o njihovom poreklu. Neke od njih nisu do sada snimane i nema ih ni u arhivu Radio Beograda.

Drugi segment ove promocije biće četvrto zadnje knjige o tradicionalnoj narodnoj muzici, autora Ratislava Blagojevića, u kojima se pored velikog broja notnih zapisa nalazi i puno muzičkih definicija, tekstova o poreklu muzike na ovim prostorima.

Ova dvostruka promocija će biti potkrepljena muzikom koju će izvesti Ansambl "Ratislav Blagojević i Gledanice" i sam pisac knjiga Ratislav Blagojević koji će izvesti nekoliko kompozicija koje se nalaze u pomenutim knjigama.

Program će početi u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič