Promocija romana po kojem je snimljen drugi deo Zone Zamfirove u sredu u KCNS

Promocija romana "Dukat i divlji pelin" autorke Dušice Milanović Marike, po čijim motivima je snimljen film "Zona Zamfirova – drugi deo", održaće se u sredu, 12. aprila u Klubu "Tribina mladih" Kultutnog centra Novog Sada.
O knjizi će, osim autorke, govoriti i književnik Selimir Radulović, a program će biti obogaćen prikladnim muzičkim numerama u izvođenju Anastasije Vasić (flauta) i Luke Živanovića (gitara). U toku programa, publika će biti u mogućnosti da na video-bimu prati slike sa prethodnih promocija, kao i sa snimanja filma po motivima knjige.
 
Moderator: Marija Stamenović
 
Program će početi u 19 časova.
 
O knjizi:
 
Roman "Dukat i divlji pelin" Dušice Milanović Marike, po čijim motivima je snimljen film "Zona Zamfirova – drugi deo", jeste dopunjeno izdanje romana "Zona Zamfirova – šta je bilo posle" koji je autorka ranije objavila pod pseudonimom Stevana Sremac.
 
Priča se nastavlja u ambijentu starog Niša, gde srećemo već poznate, ali i nove likove. Iz novih doživljaja glavnih junaka i neočekivanih situacija, izvire tipičan južnjački humor zaodenut jezičkim koloritom i prožet sentimentalnošću.
 
Zona i Mane žive u kući koju im je darovao Zamfir, gde se njihovoj strasnoj i beskompromisnoj ljubavi nameću nova iskušenja. Nad srećom mladog bračnog para nadvijaju se senke jer vreme prolazi, a Zona "niti šta ljulja, nit pod srcem nosi". Zona je, pri tom, jednako gorda, a Mane je i dalje divlje prirode "niče gde ga ne seju", te rasplamsava Zoninu ljubomoru...
 
O autorki:
 
Dušica Milanović Marika rođena je u Sokobanji. Školovala se u Pirotu, Prizrenu i u Beogradu, gde je završila Odsek za srpsku književnost i jezik na Filološkom fakultetu. U književnost je ušla pod pseudonimom Stevana Sremac 2005, kada je objavila "Zona Zamfirova – šta je bilo posle". Pisala je pod ovim pseudonimom do 2010, od kada objavljuje pod svojim pravim imenom. Pored objavljenih knjiga proze (romana i pripovedaka), autor je i jedne zbirke poezije. Objavljuje proze u književnoj periodici, zastupljena je u zbornicima i antologijama, a dobitnik je i više nagrada i priznanja. Član je UKS. Živi u Beogradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič