Španska književnica Mersedes Sebrian u četvrtak u CK13

Španska književnica Mersedes Sebrian gostovaće u četvrtak, 20. aprila u Omladinskom centru CK13.
Mersedes Sebrian je 54. gošća Krokodilove Kuće za pisce, i prva autorka koja dolazi iz Španije. Novosadskoj publici će predstaviti svoj književni, novinarski i putopisni rad, a govoriće i o položaju savremene španske književnosti u odnosu na evropsku, ali i latinoameričku scenu.
 
Razgovor s Mersedes Sebrian vodiće Ana Pejović iz Udruženja Krokodil. Razgovor će biti na engleskom jeziku.
 
Program će početi u 19 časova.
 
Mersedes Sebrian je rođena u Madridu. Piše prozu, novinske eseje i poeziju, i prevodi s engleskog i francuskog. Tekstove objavljuje u novinama kao što su El País i La Vanguardia, kao i u časopisima poput Diario de Poesía (Buenos Aires), The Massachussetts Review, Revista de Occidente i Gatopardo. Njen književni svet ispituje, između ostalog, emocionalne veze koje ljudi razvijaju s predmetima. Bila je stipendistkinja u Residencia de Estudiantes de Madrid, u Španskoj akademiji u Rimu, kao i na rezidencijama za pisce u fondaciji Civitella Ranieri (Italija) i u Fondazione Santa Maddalena (Italija), između ostalih. Završila je master studije iz španskih i latinskoameričkih studija na Birkbeku (Univerzitet u Londonu) i Univerziteta u Pensilvaniji (SAD). Poslednji roman El genuino sabor (Pravi ukus) objavila je u junu 2014. izdavačka kuća Penguin-Random House Spain. Zastupljena je u više antologija i izbora poezije i proze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič