Predstavljanje Legata Jovana Dejanovića u petak

Legat Jovana Dejanovića biće predstavljen u petak, 5. maja, u 12 sati, u kino sali Muzeja Vojvodine u Dunavskoj 37.
Jovan Dejanović je čuveni novosadski gradonačelnik za vreme čijeg upravljanja (u periodu od 1974. do 1982) je značajno unapređen rad komunalnih službi, kao i privredni, prosvetno-kulturni i sportski razvoj Novog Sada. 
 
Podsećanja radi, njegovim zalaganjem izgrađen je Most slobode, Spens, a i Srpsko narodno pozorište je, nakon pola veka, konačno dobilo svoj novi dom.
 
Ovim poklon legatom fond Muzeja Vojvodine obogaćen je za više od 2.000 predmeta. Ovom prilikom biće uručena zahvalnica Jovanu Dejanoviću.
  • Grgolj

    06.05.2017 22:40
    Čujmo i počujmo: ''Čuveni gradonačelnik!'' Odmah mi suze pođođe niz leđa!
  • @Vršnjak

    05.05.2017 10:53
    A da nije trebalo da gradi grad svojim novcima? Da li znaš zbog čega postoji država? Zbog čega postoje porezi? Nekada se od toga gradio grad, a danas se pune privatni džepovi. A glasanja u to vreme nije bilo, tako da ne lupaj gluposti, sendvičaru!
  • Vršnjak

    03.05.2017 19:51
    Neverovatno
    "njegovim zalaganjem" a našim samodoprinosom??? Čak su glasali i maloletni 16-to godišnjaci u srednjim školama!
    Lako je tuđim qr***m koprive mlatiti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič