Predavanje "Srpski dobrovoljci u Velikom ratu" u utorak u Arhivu grada

Predavanje "Srpski dobrovoljci u Velikom ratu 1914-1918" održaće se u utorak, 30. maja, u Arhivu grada, Filipa Višnjića 2a.
Program se organizuje povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata.
 
Predavač će biti dr Milan Micić, istoričar i književnik iz Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca "Obilić" Novi Sad. Pozdravnu reč uputiće Petar Đurđev, istoričar i direktor Istorijskog arhiva i Darko Milojković, predsednik Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912–1918, njihovih potomaka i poštovalaca "Obilić" Novi Sad.
 
Cilj predavanja je da se slušaoci upoznaju sa suštinom i karakterom srpskog dobrovoljačkog pokreta u Prvom svetskom ratu. Program će početi u 20 časova.
  • epitaf

    27.05.2017 14:32
    Moj pradeda je bio dobrovoljac.
    Da je znao da će mu praunučad biti gladni robovi izdajnika i kriminalaca u sopstvenoj zemlji, sigurno ne bi dezertirao iz Austrougarske vojske i otišao na Solunslki front, već bi se svojski trudio da mu potomci nikada ne žive pod Srbijom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".