U toku prijave za kurs korejskog jezika na Filozofskom fakultetu

Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu uveo je mogućnost učenja korejskog jezika.
U toku prijave za kurs korejskog jezika na Filozofskom fakultetu
Foto: 021.rs
Bogatoj riznici jezika koji se uče kao maternji, ali i strani – srpskog, mađarskog, slovačkog, rumunskog i rusinskog, te stranih: engleskog, nemačkog, ruskog, francuskog, španskog, italijanskog, portugalskog, poljskog, slovenačkog, makedonskog, ukrajinskog, grčkog, japanskog, hindija, turskog, persijskog i kineskog, od ove školske godine pridodat je i korejski jezik. 
 
Kurs korejskog jezika pokrenut je u saradnji sa Ambasadom Republike Koreje u Srbiji. 
 
Časovi korejskog će se održavati dva puta nedeljno, utorkom i petkom, u popodnevnim časovima u organizaciji Centra za jezike Filozofskog fakulteta. Kurs je namenjen ne samo studentima Univerziteta, već i svima koji u zainteresovani za korejski jezik i kulturu. 
 
Prijave za kurs traju do 1. novembra i treba se prijaviti na adresu languages@ff.uns.ac.rs, a na istoj adresi mogu dobiti i dodatne informacije.
 
Pokretanje kursa je samo nastavak saradnje sa korejskom ambasadom jer su ove godine već održani "Dani korejske kulture" na Filozofskom fakultetu pod sloganom "Skokni do Koreje", kao i osma po redu godišnja konferencija Međunarodnog udruženja za korejsku primenjenu lingvistiku ISKAL (International Society for Korean Applied Linguistics) u suorganizaciji Udruženja i Fakulteta, a pod pokroviteljstvom ambasade, Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu i Konfucijevog instituta Univerziteta Kjonghi, Koreja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič