Koncert hora "Sveti Stefan Dečanski" u nedelju u Sinagogi

Koncert hora "Sveti Stefan Dečanski" povodom jubileja 30 godina pojanja i trajanja, održaće se u nedelju, 26. novembra u Sinagogi.

Dirigentkinja: Tamara Adamov Petijević

Solisti: Radoslava Vorgić Žuržovan, sopran i Ljiljana Lišković, sopran

Program: duhovna i svetovna srpska i ruska horska muzika; nove kompozicije mladih autora, pisane na napeve srpskog "karlovačkog" crkvenog pojanja

Koncert će početi u 19:30 časova.

Ulaznica za koncert je dobrovoljni prilog za Centar "Živeti uspravno".

Tamara Adamov Petijević

Dirigent je tri hora i dva simfonijska orkestra, koji broje oko 300, mahom mladih ljudi. Završila je violinu na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu.
Horsko dirigovanje je usavršavala u Nemačkoj, Holandiji, Italiji i Izraelu kroz rad sa renomiranim dirigentima (Philip Ledger, Volker Hempfling, Michael Gohl, Timothy Brown, Toon Koopman, Dan Hoegset, Gudrun Schroefel...). Specijalizovala je dirigovanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi Bojana Suđića, a sada privodi kraju doktorske studije.

Hor "Sveti Stefan Dečanski" iz Novog Sada, kojim diriguje 25 godina, jedan je od najboljih horova u Srbiji; gostovao je u gotovo svim evropskim zemljama, Rusiji i Izraelu, a kao mešoviti i ženski hor, dobitnik je i nekoliko internacionalnih nagrada (Langolen-Velika Britanija, Hajnovka, Bjalistok – Poljska). Dobitnik je Velike nagrade "Grand Prix" na 12. Međunarodnom festivalu kamernih horova i vokalni ansambala  u Kragujevcu 2017., a na istom Festivalu je ponela i titulu najboljeg dirigenta. Od osnivanja "Dečanski" redovno i intenzivno deluje prvenstveno kao crkveni hor, prvo u Novom Sadu, a od 2011. godine u Sremskim Karlovcima, negujući izuzetno velik i širok repertoar crkveno-bogoslužbene muzike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič