Vođenje kroz izložbu "A Queen of Montenegro" u četvrtak u galeriji SULUV-a

Vođenje kroz izložbu "A Queen of Montenegro" autorke Bojane S. Knežević, održaće se u četvrtak, 12. aprila u Galeriji SULUV-a.
Kroz izložbu posetioce će voditi autorka.
 
Program će početi u 17 časova.
 
"A Queen of Montenegro" je umetnički projekat Bojane S. Knežević u kome ona istražuje svoje crnogorsko poreklo, iz specifične pozicije nevidljivosti – koja je uzrokovana njenim rodnim identitetom. Polazna tačka je porodično stablo sačinjeno samo od muških članova, koje sada postaje nova platforma za intervenciju. Subvertirajući ustaljenu reprezentaciju crnogorskog ženskog identiteta, umetnica koristi svoju poziciju nevidljivosti da bude bilo šta…
 
Projekat se realizuje kroz seriju radova u različitim medijima, uz izvođenje jednočasovnog performansa na otvaranju izložbe.
 
Biografija:
 
Bojana S. Knežević je interdisciplinarna umetnica aktivna u polju performansa, videa, audio-vizuelne instalacije i zvučne umetnosti. Osnovne i master studije, smer Novi likovni mediji, završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a Interdisciplinarne umetničke doktorske studije na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.
 
Njeni radovi se mogu pogledati do 13. aprila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič