Letnja prodajna izložba od danas u Malom likovnom salonu KCNS

Letnja prodajna izložba biće otvorena danas u Malom likovnom salonu Kulturnog centra u 20 časova.
U toku svoje godišnje produkcije, Mali likovni salon novosadskoj publici predstavi, kroz dvadesetak samostalnih izložbi umetnika različitih generacija iz zemlje i sveta, isto toliko individualnih likovnih poetika, koncepcija, tematika i ličnih iskaza i izraza. Samostalne izložbe ovih umetnika uglavnom su tek mali izlog, uski prozor, kroz koji se naslućuje mnogo šire područje stvaralaštva svakog od ovih umetnika. Ali, i pored toga, ove postavke zainteresuju mnoge da zastanu i zamisle se, nekad sa odobravanjem, nekad ne, ali uvek na zadovoljstvo autora, jer vidljivost i reakcija su preduslov komunikacije, koja je suštinski segment likovne umetnosti. Ipak, publika ponekad smetne sa uma da izloženi radovi nisu tu samo kao predložak teoriji i istoriji umetnosti, već da su im istovremeno i dostupni, da mogu postati deo njihove umetničke kolekcije ili barem skromni začetak iste.
 
Iz tog razloga, pored samostalnih, Mali likovni salon svake godine priređuje i po dve prodajne izložbe. Jedna od njih je Letnja prodajna izložba koja predstavlja pregled izlagačke politike ove galerije, ujedno je i podsetnik na radove u kojima su posetioci već imali prilike da uživaju, kao i najava izložbi koje nas do kraja ove kalendarske godine očekuju. Ovog leta, sve do 24. avgusta 2018. godine, u Malom likovnom salonu će vas dočekati radovi sledećih autora: Mirjana Blagojev, Jelena Đurić, Vanja Ignjac, Dragan Jankov, Bojan Kiridžić, Dragana Kojić, Nebojša Lazić, Lazar Marković, Božica Milojević, Borislav Nikolić, Dušan Savković i Ivan Šuković.
 
Izložbu možete pogledati do 24. avgusta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič