O romanu "Utopija" Ivana Jurika danas u Novosadskom klubu

Roman "Utopija" Ivana Jurika, u izdanju "Prometeja", biće predstavljen danas, 5. septembra u Novosadskom klubu.
O knjizi će govoriti Dragan Kojić, direktor IK Prometej Zoran Kolundžija i autor.
 
Program će početi u 18 časova.
 
O knjizi:
 
Uveren da je njegova Utopija tamo daleko, Ivan Jurik godine 1969. odlazi u, za njega suncem obasjanu Ameriku. Međutim, suočivši se sa tamošnjom socijalno-ekonomskom klimom, pronalazi da Amerika nije baš ono što se od spolja pričinjavalo. Autor nam donosi priču obojenu romantičnim zanosom i subjektivnim impresijama imigranta, koji je pošao u potragu za boljim životom, očekujući obećanu zemlju na tacni.
 
Ivan Jurik obrađuje pitanje aktuelno već decenijama: da li je bolji život van Srbije ili se tek odlaskom u Novi Svet shvata da je život u otadžbini bio prihvatljiviji? Svedoci smo emigracija sve većih razmera, odlivanju srpskih mladih talenata, koji trbuhom za kruhom napuštaju svoje domove, porodice, ognjišta… Da li je ključ pronalaženja sreće upravo u tom zanosnom Novom Svetu ili postoje drugi mogući putevi? O svemu tome, autor je pažljivo i sa puno emocija govori na stranicama ove knjige.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič