NOAfest od srede u KCNS i Eđšegu

NOAfest 2018 (Novi Sad open art festival) počeće u sredu, 12. septembra u KCNS i trajaće do 19. septembra.
NOAfest od srede u KCNS i Eđšegu
Foto: 021.rs
Ovaj događaj  petu godinu za redom okuplja savremene vizuelne umetnike. U heterogenosti umetničkog izražavanja svake godine biran je drugačiji medij koji ih spaja, ove godine to je mozaik. 
 
Pojam "Open Art" je pokretačka tačka koja fokus stavlja na umetnika(cu) i njegov (njen) odnos prema mediju, od sakralnih preko profanih do ispitivanja granica u tehnici mozaika. 
 
NOA je festival domaće savremene umetnosti. Kroz kontinuirano razvijanje saradnje i aktivno programsko rešenje NOAfest usmeren je sa jedne strane na istraživanje odnosa akcije i reakcije u društvu, okupljanja i aktivnog učešća umetnika i saradnika i uticaja koji ostavlja na publiku. Lajtmotiv koncepta festivala je "Umetnost je živa ako ima onih koji je konzumiraju", odnos današnjeg društva prema umetnosti kao potrebi.
 
NOAfest 2018 počinje u sredu, 12. septembra u 17 časova okupljanjem učesnika i druženjem, koje će da rezultira neformalnim panelom u 19 časova. 
 
Učesnici : Liljana Subotić, istoričarka umetnosti; Mirjana Milić, magistarka slikarstva i profesorka na Visokoj školi – Akademiji SPC za umetnost i konzervaciju; Branislav Mihajlov, istoričar umetnosti i magistar tehničkih nauka za odnose s javnošću i multimedijalne komunikacije; Lјiljana Rivić, umetnica; Krum Šarankov, umetnik po pozivu; Zoran Živković, umetnik po pozivu i moderatorka Biljana Jotić, istoričarka umetnosti.
 
Nastavak sledi u dvorcu Eđšeg gde će se održavati radioniice sa decom (Ljiljana Rivić), stručno vođenje kroz izložbu sa razgovorom. Dvojezična brošura sadržaće i dokumentaciju sa propratnih programa.
 
Selektori NOAfest-a 2018 su: Sunčica Marković (pomoćnica direktora KCNS), Biljana Jotić (istoričarka umetnosti) i Ljiljana Subotić (istoričarka umetnosti).
 
Učesnici NOAfest-a 2018: Dunja Sirmium, Miljana Radojčić, Marijana Rakičević, Stefan Stančić, Sofija Marković, Dina Stamatović, Ana Miljković, Milica Vujnić, Biljana Đoković, Milica Vuković, Anđelka Radojević, Natalija Miladinović, Milan Ćuk, LJiljana Rivić, Mirko Ćetković, Nenad Marković, Darko Burnać, Jelena Pejović, Nikolina Manojlović Vračar (Hrvatska), Zoran Živković (Crna Gora), Krum Šarankov (Bugarska).
 
PROGRAM:
 
Sreda, 12. septembar, od 19 časova, Tribina mladih KCNS - Otvaranje festivala i izložbe uz panel-diskusiju "Mozaik danas"
 
Petak, 14. septembar, od 18 časova, dvorac Eđšeg - Otvaranje izložbe dečjih mozaika
 
Subota, 15. septembar -  od 11 do 14 časova, dvorac Eđšeg - Radionice mozaika za decu
 
Nedelja, 16. septembar - od 11 do 14 časova, dvorac Eđšeg -  Radionice mozaika za decu
 
Ponedeljak, 17. septembar - "Mozaik od boja i reči", NOA radionice sa predškolcima iz PU "Radosno detinjstvo"
 
Utorak, 18. septembar - "Mozaik od boja i reči", NOA radionice sa predškolcima iz PU "Radosno detinjstvo"
 
Sreda, 19. septembar - od 12 časova, Tribina mladih KCNS - Zatvaranje festivala – Otvoreni čas, razgovori o mozaiku sa učenicima i studentima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič