Predavanje "Urednice časopisa Žena danas" u petak u GMS

Predavanje "Urednice časopisa Žena danas" održaće se u petak, 9. novembra u Galeriji Matice srpske.
Na predavanju prof. dr Milanka Todić, istoričarka umetnosti, govoriće o časopisu koji je izlazio u Beogradu između 1936. i 1940. godine. Njegove urednice su objavile vizuelna svedočanstva iz španskog građanskog rata, snimke slavnog para ratnih fotoreportera Roberta Kape (Robert Capa, 1913-1954) i Gerde Taro (Gerda Taro, 1910-1937), što je svedočilo o njihovim društvenim i političkim opredeljenjima. Žena danas je ideološki beskompromisno zagovarala avangardne i antifašističke ideje čak i u vizuelnoj ravni, koje se ogledalo u  estetski inovativnom grafičkom dizajnu, koji je fotografiji i fotomontaži dao istaknuto mesto.
 
Predavanje će početi u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič