Ansambl "The black page orchestra" u četvrtak u Studiju M

Koncert ansambla "The black page orchestra" održaće se u četvrtak, 13. decembra u Studiju M.
"The black page orchestra" osnovan je 2014. godine u Beču. Kompozicija Frenka Zape "The black page" koja je zbog gustine kompozitorskih zapisa ličila na crni papir i po čemu je i dobila ime, zaslužna je i za naziv ovog ansambla u čijem fokusu je savremena muzika za koju se beskompromisno i radikalno zalažu članovi TBPO među kojima su i muzičari i kompozitori. U ostvarenju svojih estetičkih ideala ansambl pored klasičnih instrumenata koristi elektroniku, video, inovativne i eksperimentalne tehnike kao i različite oblike performativnih umetnosti. 
 
Njihov repertoar čine dela savremenih kompozitora napisana u 21. veku, a na toj odrednici Zavod za kulturu Vojvodine zasniva svoj program 2K+ u okviru kojeg će nastupiti i ovaj ansambl.
 
Koncert će početi u 21 čas, a ulaz je slobodan.
 
Opširnije o događaju OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič