Performans "Fermento Research" u utorak u CK13

Performans pod nazivom "Fermento Research" održaće se u utorak, 18. decembra u Omladinskom centru CK13.
"Fermento Research" je projekat brazilske umetnice Žoane Kviroge, koji se realizuje u saradnji sa studentima likovnog departmana Akademije umetnosti u Novom Sadu.
 
Tehnikom pokretanja fermentacije u testu izloženom mikroorganizmima u vazduhu našeg neposrednog okruženja, sam proces pravljenja hleba ovde postaje umetnički konceptualno-eksprerimentalni metod činjenja nevidljivog vidljivim. 
 
Na samom performansu studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu će pokušati da, nakon petnaestodnevnog istraživanja u saradnji sa umetnicom Kvirogom, svoja sopstvena mikrookruženja učine vidljivim i sebi i drugima, kako bi na taj način ova okruženja postala zajednička i komunikativna.
 
Učesnici događaja su Teodora Jajić, Jelena Kuzmanov, Marija Cvetković, Ena Jovančić Vidaković, Anastasija Komatina, Hoze Rejes Kabaljero, Milena Herceg, Sunčica Pasuljević Kandić i Žoana Kviroga.
 
Događaj počinje u 18 sati. Program "Artist Menu" kreirala je Sunčica Pasuljević Kandić, sa ciljem proširenja oblasti znanja studenata umetnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič