Izložba slika Zorana Gašija "Naše glave, cakum-pakum" 18. decembra

Izložba slika Zorana Gašija pod nazivom "Naše glave, cakum-pakum" otvara se u utorak, 18. decembra, u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine (Hajduk Veljkova 9/a).
Novosadski multidisciplinarni umetnik  Zoran Gaši (slikar, pesnik, prozni i dramski pisac…) prirediće nesvakidašnju izložbu slika, kao drugi deo Korekcija, uz mogućnost davanja krvi u  prostorijama "Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine".
 
Izložba će trajati onoliko koliko traje dobrovoljno davanje krvi. 
 
Umetnik Zoran Gaši poručuje "dođite da zajedno damo krv za nekoga".
 
U katalogu koji prati izložbu slika, Silvia Dražić kaže: ”O tome šta se ovim likovnim sučeljavanjem proizvelo, moguće je spekulisati u više pravaca, a da nijedan nije obavezujući. Da li se u postojeće slike upisuje dubinska istorijska vizura koja u svemu što jeste prepoznaje trag  bezbrojnih ljudskih pokolenja. Ili se na svakom biću predstavlja njegovo buduće nebiće. Izvlači na videlo ono što još nije vidljivo, o čemu se nerado misli ali svakako je već prisutno i neumitno sledi. Memento mori. Cakum pakum, šta smo bili, šta jesmo i šta ćemo biti.“
 
Izložba će biti otvorena u podne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič