Ovaranje izložbe "Disanje" u utorak

Izložba "Disanje" umetnice Lidije Krnjajić, biće otvorena u utorak,18. decembra, u kafe knjižari Bulevar Books (Zmaj Jovina 22), u okviru akcije Šok Junior.
U seriji grafika "Disanje", autorka prikazuje lično istraživanje tehnike linogravure i litografije. U radovima štampanim kombinovanom tehnikom nalazi sopstveni vizuelni izraz koji se predstavlja kao pulsiranje živog organizma. Segmenti gestova i strogih linija skreću pažnju na spontani, ritmički i mehanički proces. Kroz simboliku organa za disanje, Lidija teži da stavi akcenat na kolektivnu supresiju u današnjem društvu.
 
Lidija Krnjajić je trenutno studentkinja treće godine osnovnih studija Akademije umetnosti u Novom Sadu, studijski program – Grafika, u klasi profesora Zvonka Tilića. Do sada je svoj rad prikazala na brojnim zajedničkim izložbama i na jednoj samostalnoj izložbi crteža u okviru projekta profesorice Biljane Jevtić u galeriji "Hol" Akademije umetnosti u Novom Sadu. Učestvovala je na nekoliko radionica i u XI grafičkoj koloniji "Sofija" u Bogdancima, Makedonija. Aktivno volontira u galeriji "Šok zadruga". 
 
Šok Junior je nova je programska linija Šok zadruge, aktuelnog modela delovanja Multimedijalnog centra Led art koji je započet 2012. nakon eutanazije Art klinike. Kao fizičko mesto, Šok zadruga pokušava da izmeni postojeću paradigmu umetničkog delovanja pre svega na lokalnom nivou – grad Novi Sad – iskušavajući nove oblike zajedništva i saradnje kroz jednu vrstu in-vivo eksperimenta.
 
Grupu Juniora čine četiri mlade autorke iz Novog Sada: Lidija Krnjajić, Sofija Kamasi, Zita Arđelan i Adrienn Ujhazi. Trenutno su na trećoj i četvrtoj godini osnovnih i master studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. One su proteklih nekoliko godina ispratile više izložbi, projekata i događaja u Art klinici i Šok zadruzi. 
 
Izložba "Disanje" počinje u 19 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič