Predavanje "Muzika svet" u četvrtak u CK13

Predavanje "Muzika sveta" održaće se u četvrtak, 20. decembra u Omladinskom centru CK13.
Predavanje će početi u 20 časova, a održava se u sklopu projekta "Novo u popularnoj muzici".
 
Predavačica će biti muzikolog Ksenija Stevanović. 
 
Poslednjih godina, muzika je u digitalnoj epohi dobila na rasprostranjenosti kakva se do sada u njenoj istoriji nije sretala ni na jednom meridijanu. Ne može se više govoriti o konceptu muzike za odabrane, jer čak i ona koja se izvodi pred jako malim brojem slušalaca često ne pretenduje na taj broj, već putem društvenih mreža, snimaka i diseminacije postaje deo svetske, stalno pokrenute razmene muzičkih sadržaja. 
 
Danas je svaka muzika svetska, u tom smislu i sve može biti iskorišćeno i preuzeto. Zvučni arhiv svakim danom raste, a odnos između analogne i digitalne tehnologije ulazi u fazu borbe za "autentični" zvuk. Gde su granice ovog razvoja i da li smo mi kao slušaoci već prezasićenim tim obiljem, neka su od pitanja koje će se otvoriti tokom ovog predavanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".