Izložba "Ako bi svi stavili maske" 24. decembra u Galeriji SULUV

Izložba slika Milice Dukić pod nazivom "Ako bi svi stavili maske…" biće otvorena u ponedeljak, 24. decembra u Galeriji SULUV.
Na izložbi će biti prikazani radovi za koje je Milica nagrađena za pristupačno umetničko delo, na konkursu Inkluzivna galerija. Konkurs Inkluzivna galerija pokrenula je Škola za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrović, sa željom da Novosađanima približi koncept "umetnosti za sve" i da inkluziju proširi i na područje umetnosti.
 
Konkurs je bio namenjen pre svega mladim, neafirmisanim umetnicima, studentima umetničkih fakulteta ali i svim drugim umetnicima koji teže da razmišljaju "van kutije" i koji su senzibilni za različitost i potrebe osoba sa invaliditetom.
 
Inspirisana zadatkom, Milica kroz ovu izložbu navodi na razmišljanje o jednakosti: "Iza portretisanih maskiranih lica kriju se korisnici Radnog centra Škole Milan Petrović. Fotografije su nastale pre nekoliko godina, tokom jedne novogodišnje proslave, u vreme kada sam volonterski sarađivala s njima. Ideja da se slični radovi realizuju postoji od tada, i  zahvaljujući Konkursu "Inkluzivna galerija", nastavila sam da istražujem  – po prvi put koristim svetlosne kutije kao novo polje za dalje istraživanje mogućnosti slike, njenog sagledavanja ujedno sa obe strane, sa lica i sa naličja", navela je autorka.
 
Tehnika kojom je do sada izrađivala svoje radove predstavlja kombinaciju dva različita medija – fotografije i veza.  Ovaj put dodaje i svetlo. Rad na površini – vez je sam po sebi taktilan i može se  dodirnuti i osetiti pod prstima. Slike će biti postavljene na visinu koja je adekvatna i osobama u kolicima, dok će zamračena atmosfera tokom otvaranja izložbe ukazati na probleme sa kojima se suočavaju slabovidi.
 
Izložba će biti otvorena u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".