Projekcija dokumentarca "Violent borders" u petak u EU info pointu

Dokumentarni film "Violent borders" biće prikazan u petak, 25. januara u novosadskom EU info pointu, Bulevar Mihajla Pupina 17.
"Violent borders" je istraživački dokumentarac o ženama i deci migrantima na Balkanskoj ruti, snimljen u prihvatnim centrima Srbije 2017. godine. 
 
Autori su Mikele Ajelo, Đorđo Frušone i Valentina Markoni, mladi frilens novinari iz Italije. 
 
Želja autora je bila da u ovom dokumentarcu daju glas ženama i deci, kao najugroženijim kategorijama među migrantima, koji su do marta 2017. godine – prema podacima UNHCR-a – činili polovinu migrantske populacije u Srbiji na putu ka Evropi. Uprkos tome, od početka migrantske krize na Balkanskoj ruti 2015. godine, žene i deca bili su retko zastupljeni u izveštavanju medija koji su se bavili krizom. Zbog toga je cilj "Violent borders-a" da gledaoce i javnost upozna sa problemima i nasiljem kojima su ove dve kategorije bile izložene od strane graničnih policija i krijumčara, tokom njihovog putovanja kroz zemlje Balkana. Dokumentarac je realizovan pod pokroviteljstvom "Amnesty International-a", iako su autori sami prikupili sredstva za snimanje preko kampanje na crowdfunding platformi "Indiegogo".
 
Film će početi u 17 časova.
 
Nakon projekcije filma uslediće razgovor sa jednim od autora filma, Đorđom Frušoneom, a ulaz je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič