"Prokleti pušači" Slovenskog narodnog gledališča gostuju u Novosadskom pozorištu

Predstava "Prokleti pušači" Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane gostuje u Novosadskom pozorištu, danas, 2. februara.
"Prokleti pušači" Slovenskog narodnog gledališča gostuju u Novosadskom pozorištu
Foto: Screenshot
Tekst Svetlane Makarovič režirao je Tin Grabner i to kao pozorišni koncert. Slovenačka kritika navodi da je ovo jedna od onih predstava koje se ne smeju propustiti, izuzetno duhovita, vrvi glumačkim bravurama. 
 
Svetlana Makarović najiskreniji je i najbeskompromisniji slovenački autor. U svom kratkom satiričkom pamfletu "Prokleti pušači" prikazuje genezu pušenja, kako one strastvene zagovarače pušenja tako i radikalne protivnike nikotina. Koristi vrlo zanimljiv humor da bi ispričala priču o duvanskoj industriji, do antinikotinske euforije. Netolerancija prema pušačima u ovoj predstavi predstavljena je kao metafora opšte netolerancije prisutne u modernom društvu.
 
Pušače/nepušače igraju:
 
Vokal, flauta: Nina Valič
Vokal, pijano: Pia Zemljič
Vokal, harmonika: Janez Škof
Vokal, gitara, pijano: Aljaž
 
Cena karte je 500 dinara, za grupne posete 200 dinara (grupu čini najmanje pet gledalaca).
 
Predstava počinje u 19 časova.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič