Festival kobasice Dunavske regije od petka na Novosadskom sajmu

Prvi Međunarodni festival kobasice Dunavske regije održaće se od 8. do 10. februara u Master hali i u otvorenom delu Novosadskog sajma.
Festival kobasice Dunavske regije od petka na Novosadskom sajmu
Foto: Pixabay
Svečano otvaranje zakazano je za 13 časova u hali Master Novosadskog sajma.
 
Festival će okupiti timove iz podunavskih zemalja, pa će tako osim Srbije, učestvovati i predstavnici Mađarske, Rumunije, Slovačke.
 
Ideja organizatora, Udruženja Citadela iz Srbobrana, je da Festival kobasice Dunavske regije preraste u događaj koji će privući pažnju velikog broja posetilaca ne samo iz Vojvodine i Srbije, već i okruženja.
 
Tokom tri dana Festivala biće organizovana prodaja suhomesnatih proizvoda, sireva, vina, ali i takmičenje građanstva (9. februara) i medija (8. februara) u pravljenju kobasica. 
 
Ekipa iz Mađarske, olimpijski i svetski prvaci u pripremanju mađarske pečene kobasice i svinjskog i ovčijeg perkelta, ponudiće posetiocima i gostima Festivala da na licu mesta probaju ove čuvene specijalitete. Predstavnici Srbije i Mađarske prikazaće različite načine obrade mesa prilikom svinjokolja.
 
Tokom festivala stručnjaci iz Sekretarijata za poljoprivredu AP Vojvodine i profesori sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu održaće predavanje na temu svinjogojstva.
 
Posetioce i izlagače zabavljaće tokom dana tamburaši i folklorne grupe, a u večernjim terminima koncerte će održati Banda drvena iz Srbobrana, Zvonko Bogdan i tamburaški orkestar Đorđa Čavića.
 
Radno vreme festivala je od 9h do 22h.
  • dragan

    07.02.2019 14:32
    ima gde hoćeš.
  • Обсарвер

    07.02.2019 09:29
    Школа ?
    А где се код нас школују месари ? Има ли још те школе ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič