Izložba "Iz utrobe" Simone Dolinge od utorka Šok zadruzi

Izložba "Iz utrobe" Simone Dolinge biće otvorena u utorak, 19. marta u Centralnoj galeriji Šok zadruge.

Autorka za radove koje će ovom prilikom izložiti kaže da su slike nastale "iz želje da se razvije intuitivno poimanje stvari, da se priguši suvišno analitično razmišljanje, tzv. overthinking". "Da se prečiste neka osećanja, frustracije i da im se dozvoli da budu ispoljeni na ovakav neki konstruktivan način", navodi ona.

Ideal su slike koje izlaze iz podsvesnog skladišta pamćenja u stanju pred san i spontano se nadovezuju (hipnagogija). Neki radovi su nastali beleženjem ovih slika, a drugi kao kolaži, sa istim ciljem, da spoj određenih stvari sugeriše neku ličnu simboliku.
 
Simona Dolinga je grafički dizajner i ilustrator (Master of Arts Nacionalni Univerzitet Umetnosti u Bukureštu, Fakultet Likovnih Umetnosti, sekcija primenjena grafika).
 
Izložba "Iz utrobe" može se pogledati do 9. aprila (od utorka do petka od 12 do 18 časova), a otvaranje je u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič