Planinarska akcija u subotu na Fruškoj gori, organizator upozorava na scene posečenog drveća

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu, 13. aprila organizuje jednodnevnu planinarsku akciju na Fruškoj gori.
Planinarska akcija u subotu na Fruškoj gori, organizator upozorava na scene posečenog drveća
Foto: 021.rs
Ruta će biti: Stari Rakovac - Kobila - Dumbovački vodopad - Vrata raja - Stari Gradac - Izvor Stari Majdan - put za Rakovački kamenolom - Plana - Isposnica - Stari Ledinci - Čukale - Orlovo bojiste - Paragovo.
 
Polazak je u 7 časova, redovnom autobuskom linijom broj 77 za Stari Rakovac. Autobus kreće sa MAS-a u Novom Sadu i staje na sledećim stajalištima na Bulevaru oslobođenja: Lutrija, Futoška pijaca i Most slobode. Povratak je autobusom iz Paragova sela po završetku akcije.
 
Za ovu šetnju potrebne su: dobre cipele, planinarski štapovi, dobra kondicija i dosta veštine. Poneti dovoljno pitke vode. Na ovu šetnju ne krećite samo iz radoznalosti. Staze su strme i biće klizave zbog kiše.
 
Dužina staze oko 19 km, uspona oko 1.200 m.
 
"Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije. Tokom šetnje se mogu videti posledice seče šume u većem obimu i na to nismo u mogućnosti da utičemo. Vodič će pokušati da izbegne takve delove šume ali to nekada nije moguće zbog obima seče", navodi Naftaš u pozivu.
 
Vodič će biti Dmitrij Baranov, od koga se mogu dobiti informacije o akciji na broj telefona 063/755-84-82. Više informacija i na adresi: www.pdnaftas.org.rs .
  • Сремац

    12.04.2019 12:25
    УПОЗОРЕЊЕ?
    Није ми јасна порука из наслова..."организатор упозорава на сцене посеченог дрвећа?"Волим природу и одлазим на Фрушку,али какве су то стравичне сцене,да ли се од њих пада у несвест или има крви до колена?Интересује ме како то водич покушава да избегне те делове шуме?
  • Milica

    11.04.2019 16:07
    Cika Misa ima odlicnog zamenika koji ide malo brze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič