Tribina "Srpski usud u dve Jugoslavije" u utorak u KCNS

Tribina "Srpski usud u dve Jugoslavije" održaće se u utorak, 23. aprila u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada.
Tribina "Srpski usud u dve Jugoslavije" u utorak u KCNS
Foto: Pixabay
Autor i predavač je Milovan Balaban, istoričar.
 
Program će početi u 18 časova.
 
O programu:
 
Na tribini će biti reči o stvaranju države Jugoslavije, uzrocima i protagonistima njenog nastajanja, egzistiranja, te smislu koji je ona imala u tadašnjem Versajskom sistemu (Kraljevina Jugoslavija) i Blokovskoj podeli sveta (komunistička Jugoslavija). Takođe, biće reči o interesima i uticajima velikih sila prilikom njenog stvaranja, funkcionisanja tokom sedamdeset godina postojanja, kao i motivima, pre svega zapadnih sila na čelu sa SAD-om, koje su dovele do njene demontaže.
  • /

    23.04.2019 11:10
    /
    samo budala ne vidi da smo pod ruskom okupacijom
  • Boki

    23.04.2019 00:28
    "Orvel Vegan" u imenu nidi ishranu biljem, ali u komentaru nudi nešto što nije za jelo.
  • V

    22.04.2019 17:41
    @Orwell Vegan
    apsolutno tačno što ste napisali.

    I još da se doda kako je Srbija (kojom je naravno upravljao Milošević) štampala novac i time podrivala mere za stabilizaciju ekonomije SFRJ i kako je Milošević orkestrirao pučeve u Vojvodini, Crnoj Gori i na Kosovu, čime je prigrabio 1/2 glasova u SFRJ.

    Nisu valjda Slovenci, Hrvati... bili ludi da zarad nekakve zajedničke države puste da im Milošević kroji sudbinu?
    Pa na kraju su ga i njegovi Srbi zbacili, samo im je trebalo 10 godina i uništena država da shvate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".