Izložba "Merry-go-round" Olega Kulika od srede u MSUV

Izložba "Merry-go-round" Olega Kulika biće otvorena u sredu, 24. aprila u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
U pitanju je jednog od ključnih umetnika savremene umetničke scene Rusije, ali i šire. 
 
"Kada sam došao u Moskvu, napravio sam staklene skulpture - prozirne figurativne stvari - i nikome se nisu sviđale... Zatim sam postao izvođač/performer, napravio ogroman skandal sa čovekom koji ulazi u ulogu psa, dobio priliku u Deitch projektu, a nakon toga osetio sam slobodu da nastavim kao umetnik." - Oleg Kulik
 
Prvi put u Srbiji umetnički opus ovog autora prikazuje se u vidu samostalne, retrospektivne izložbe, dok je 2017. godine u okviru međunarodne izložbe "MIG21" u MSUV izveo premijerno performans "Fontana".
 
"Ovo je retrospektivna izložba mojih performansa, ali sa stanovišta mog novog perioda - perioda vajara (u stvari, ovo je povratak na moje poreklo, pošto sam počeo kao vajar početkom 1980-ih). Zato posmatram svoje performanse kao vajar i mogu da vidim nove aspekte tela. Ovo je telo kao skulptura koje me sada interesuje. Ranije mi je bilo zanimljivo telo u situacijama." - Oleg Kulik. 
 
Autorsko vođenje kroz izložbu počeće u 19 časova, dok je svečano otvaranje postavke od 20 časova. Izložba se može pogledati do 20. maja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič