"Koprogramiranje 2" 17. maja u Svilari

"Koprogramiranje 2" održaće se 17. maja u KS Svilari.
 "Koprogramiranje 2" 17. maja u Svilari
Foto: 021.rs
"Koprogramiranje" je drugi sastanak grupe aktivnih gledalaca koji će učestvovati u selekciji predstava za program Studentskog kulturnog centra Novog Sada u okviru četvorogodišnjeg EU projekta BeSpectactive2! u koji je SKCNS uključen.
 
Cilj je da se programi SKCNS-a prilagode potrebama publike, pre svega mlade publike, koja će aktivno učestvovati u izboru programa, koji je zamišljen kao upoznavanje i formiranje grupe aktivnih gledalaca, kao i upoznavanje sa projektom BeSpectactive2! i projektnim aktivnostima.
 
Grupa aktivnih gledalaca biće upoznata sa savremenim tendencijama u Evropskoj umetnosti i kulturi, sa radom i programima evropskih organizacija i festivala i moći će aktivno da učestvuje u kritičkim debatama o programima kulture kao i u donošenju odluka o programima SKCa, takozvanom koprogramiranju. Grupa će imati mogućnost da po svom izboru organizuje gostovanja nekih umetnika i predstava u Novom Sadu i moderira razgovore sa umetnicima nakon predstava.
 
Projekat BeSpectactive2! je druga edicija međunarodnog četvrogodišnjeg projekta saradnje u kome učestvuje 19 partnera iz 14 zemalja. Projekat je posvećen pre svega razvoju publike u izvođačkim umetnostima. U okviru projekta, 2021. godine u Novom Sadu prestonici kulture biće organizovana velika medjunarodna Be Spectactive konferencija www.bespectactive.eu.
 
Prijave za učestvovanje su putem mejla skcnsbespectactiveselektor@earthpr.rs.
  • ***

    15.05.2019 08:47
    Malo je nesrecno izabran naziv:( Neko nije promislio do kraja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič