Danas projekcija "Filmskog osmeha", filma koji su radili novosadski osnovci i srednjoškolci

Dečiji film "Filmski osmeh" koji je radila kino sekcija OŠ "Petefi Šandor" biće prikazan danas, 18. maja, u 18 časova u Kulturnom centru Novog Sada.
Danas projekcija "Filmskog osmeha", filma koji su radili novosadski osnovci i srednjoškolci
Foto: 021.rs
Radnja filma koji traje 43 minuta zasniva se na preokupiranosti dece mobilnim telefonima, borbi protiv nasilja, ljubavi prema filmu, filmskim trikovima, drugarstvu ispred i iza filmske kamere, godišnjim dobima na Fruškoj gori, a sve to je prikazano "na krilima dečije mašte".
 
Film je stvaran dve godine sa mnogo posvećenosti i pozitivne energije.
 
Dva kratka filmska ostvarenja koja su deo filma "Filmski osmeh" prikazana su na Univerzitetu u Cirihu. Film je takođe prikazan u okviru "Euro-in film" festivala koji se svake godine održava u Novom Sadu.
 
Kino sekcija OŠ "Petefi Šandor" okuplja učenike iz nekoliko osnovnih škola i dve srednje škole. Mentori kino sekcije su prof. dr Šandor Šetalo (Akademija umetnosti Novi Sad), prof. Nikola Sekerić (Akademija umetnosti Novi Sad) i školski pedagog Elvira Stefanović.
 
Rad kino sekcije u ovoj školi obnovljen je pre tri godine nakon prekida od trideset godina.
  • Gariša

    17.05.2019 15:35
    Bravo
    Svaka čast za inicijativu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič