Finale Šampionata u brzom vezivanju pertli u subotu u OŠ "Vuk Karadžić"

Finale Šampionata u brzom vezivanju pertli, održaće se u subotu, 25. maja, u OŠ "Vuk Karadžić" (Radoja Domanovića 24).
Svi polufinalisti na školskim takmičenjima stekli su pravo učešća na finalnom takmičenju, koje će biti održano sutra u 10 sati.
 
Savez izviđača Novog Sada uz mentorstvo Trening centra "Kocevski" i podršku organizacije Spirit of America in Serbia, organizuju prvi nacionalni Šampionat u brzom vezivanju pertli za učenike I i II razreda osnovne škole, sa ciljem povećanja fine motorike kod najmlađih i ovladavanja veštinom vezivanja pertli, koju po statističkim podacima više od 60 odsto dece tog uzrasta ne ume da veže.
 
Ovakvu vrstu aktivnosti izviđači realizuju poslednjih deset godina, pa je ove godine odlučeno da se uputi javni poziv svim školama u Srbiji da se priključe takmičenju. Od marta ove godine do danas, više od 30 osnovnih škola širom Srbije organizovalo je svoja školska takmičenja i dobili su svoje školske šampione. 
 
Do sada je dolazak prijavilo 16 ekipa, pa se očekuje da 64 takmičara oproba svoje veštine vezivanja pertli, te da dobijemo prvog Šampiona Srbie u brzom vezivanju pertli, poručuju organizatori.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič