Izložba dečijih crteža na temu "Moj grad" od četvrtka u Muzeju grada Novog Sada

Izložba "Moj grad 2019. - Pozdrav iz mog grada - crtam ti pismo", biće otvorena u četvrtak, 30. maja u Muzeju grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi.
U pitanju je 6. Smotra likovnog stvaralaštva dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.
 
Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" u saradnji sa Muzejom grada Novog Sada već šestu godinu za redom organizuje likovni konkurs "Moj grad" sa zanimljivim temama i likovno estetskim sadržajima. Kustosi Muzeja, likovni pedagozi i vaspitači su od marta do maja na različitim lokacijama u gradu, organizovali edukativne i likovne radionice za decu, upoznajući ih na zanimljiv način sa istorijom, kulturom i ličnostima značajnim za Novi Sad. U edukativnim programima i likovnim radionicama učestvovalo je više od 1.000 dece iz 30 vrtića.
 
Na konkurs je pristiglo preko 2.000 radova iz 40 vrtića, 32 osnovne škole, dve srednje škole i osam likovnih radionica iz Novog Sada i Srbije. Stručni žiri za izložbu je odabrao 350 radova i dodelio 17 nagrada za najuspešnije kolekcije.
 
Otvaranje izložbe je u 19 časova.
  • Сремац

    31.05.2019 12:27
    Маштовити уметници
    Свака част деци која су показала свој маштовитост у изражавању свог виђења задате теме.Примедба организатору на избору места и скучености поставке,јер су изазвали гужву,где се добитници награда готово нису ни видели.Где им је заједничка фотографија,а малишани су то заслужили.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič