Izložba i performans "From noise to sound" danas u Svilari

Izložba/performans u okviru međunarodnog projekta Akademije umetnosti pod nazivom "From Noise to Sound" održaće se u subotu, 1. juna, u Kulturnoj stanici Svilara sa početkom od 20h.
Izložba i performans "From noise to sound" danas u Svilari
Foto: 021.rs
Tema projekta je savremena skulptura u Novom Sadu, a na izložbi/performansu će biti predstavljene zvučne instalacije koje su napravljene od vojnog otpada u čiju izradu su bili uključeni umetnici, naučnici, profesori i studenti iz Novog Sada, Poznanja, Pečuja i Banske Bistrice. 
 
U okviru izložbe, studenti-muzičari iz sva četiri grada izvodiće kompozicije posebno komponovane za ovu priliku.
 
Predviđeno je pretpremijerno izvođenje kompozicija na instalacijama na nekoliko lokacija u centru grada danas u popodnevnim časovima. 
 
Cilj ovih kratkih izvođenja je stvaranje interakcije sa prolaznicima u gradu – ljudima koji "koriste" javni prostor kako bi privukli pažnju građana na značaj umetnosti u javnom prostoru i uticaj koji savremena skulptura/instalacija može da ima na njihov svakodnevni život.
 
Izložba/performans predstavlja ključnu aktivnost međunarodnog projekta "From Noise to Sound" koji se finansira sredstvima Međunarodnog višegradskog fonda.
 
Ulaz je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič