Koncert pijaniste Lorenca Di Bele u četvrtak u Gradskoj kući

Koncert pijaniste Lorenca Di Bele održaće se u četvrtak, 6. juna u Gradskoj kući.
Koncert pijaniste Lorenca Di Bele u četvrtak u Gradskoj kući
Foto: 021.rs
Lorenco Di Bela je počeo studije klavira sa pet godina. Učenik koji obećava, diplomirao je na konzervatorijumu Rosini, Pesaro. Sledećih pet godina pohađao je kurseve Piano Academy – Incontri col Maestro kod profesora kao što su Franco Scala i Lazar Berman u Imoli. Diplomirao je 2002. godine i završio studije na Nacionalnoj akademiji sv. Sesilije u Rimu, kod profesora Sergia Perticarolija, gde je diplomirao sa najboljim ocenama.
 
"Lorenco Di Bela je izuzetno talentovani pijanista, briljantan virtuoz, uzbudljiv i prefinjen muzičar. Bio sam njegov učitelj tri godine i uvek sam se divio njegovim velikim tehničkim sposobnostima, kao i njegovoj snažnoj umetničkoj ličnosti, pre svega, njegovoj želji da govori javnosti", reči su Lazara Bermana, nekoliko meseci pre nego što je umro.
 
Dobitnik je nagrada na nekoliko međunarodnih pijanističkih takmičenja. Osnivač je i umetnički direktor festivala Civitanova Classica Piano Festival, Mugellini Music Festival  i međunarodnog takmičenja La Palma d’Oro (San Benedeto del Tronto, Italija).
 
Koncert će početi u 21 čas, a ulaz je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič