Festival "Poezika" u subotu i nedelju u KCNS

Deseto izdanje festivala Poezika, održaće se u subotu i nedelju, 8. i 9. juna u Kulturnom centru Novog Sada, a otvoriće ga kantautor J.R. August.
August je po glasovima žirija konkursa festivala Poezika 2019. izabran za najboljeg kantautora u regionu.  O talentu ovog mladog autora, multiinstrumentaliste, kompozitora govori i to da ga je jedan od najpoznatijih bendova na svetu Coldplay primetio nakon objavljivanja pesme "Man With The Magnificent Mind" i podržao uvrstivši ga na listu talentovanih muzičara.
 
Nakon nastupa pobednika, posetioce čeka izuzetno kvalitetan koncertni program - Katarina Pejak, kantautorka i pijanistkinja nagrađivana u Americi, donosi autentični duh američkog bluza, soula i džeza. Katarina Pejak je mlada kantautorka i pijanistkinja čarobnog glasa, koja je već ostvarila uspeh u Americi. Diplomirala je na Berkliju u Bostonu 2014. godine. Iste godine je dobila i nagradu za posebna dostignuća "Songwriting Achievement Award".
 
Publika u Novom Sadu imaće jedinstvenu priliku da 8. juna premijerno čuje grupu "The Strange": ovaj osmočlani bend oformili su čuveni američki kantautor i producent Chris Eckman iz Sijetla, mnogima poznat kao frontmen benda "The Walkabouts" i Dalibor Pavičić, iz poznatog hrvatskog benda "The Bambi Molesters". Ovaj hrvatski bend iza sebe ima mnogo internacionalnih nastupa i nagrada, a jedna od njihovih pesama našla se i u kultnoj američkoj seriji "Breaking Bad". "The Strange" čine i članovi poznatog amerikana benda iz Rijeke "My Buddy Moose".
 
Drugog dana festivala, u nedelju 9. juna, festival Poezika realizuje program namenjen deci i roditeljima pod nazivom Poetsko-muzički spektaklić. Nastupiće kantautori Nikola Nešković i Ivan Čkonjević, koji će predstaviti svoje nove autorske pesme namenjene deci, a njihovi specijalni gosti biće kantautor i književnik Miloš Zubac i Milena Zubac, desetogodišnja ćerka Miloša Zubca i unuka Pere Zubca, koja će predstaviti pesme njenog dede, jednog od najvećih pesnika sa ovih prostora, pisane i namenjene njoj. 
 
U nastavku programa nastupiće drugi pobednik konkursa Milan Bogdanović, koji će ujedno i zatvoriti ovogodišnji festival.
 
Otvaranje festivala je u petak u 20:30 časova.
 
Svi programi festivala su besplatni, a više informacija možete pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič