Nedelja edukativnih programa do 16. juna u Galeriji Matice srpske

Izložba Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti u Galeriji Matice srpske otvorena je do 21. juna, a ovu nedelju posvećuju edukativnim programima.
Iz GMS pozivaju učitelje, nastavnike i profesore da sa svojim učenicima i studentima završe školsku godinu uz izložbu Đure Jakšića. "Očekuju ih posebano osmišljeni edukativni programi "Otkrivamo ličnost i delo Đure Jakšića" za decu osnovnoškolskog uzrasta, odnosno "Inspirisani delom Đure Jakšića", za učenike srednjih škola i studente", navode u GMS.
 
Programi su prilagođeni uzrasnom dobu dece i mladih, a osmišljeni su s idejom da im se na edukativan, zabavan i interaktivan način kroz slike, pesme i priče približi ličnost, stvaralaštvo i vreme u kom je živeo jedan od najznačajnijih srpskih umetnika XIX veka – slikar i pesnik Đura Jakšić. 
 
Ulaz na edukativne programe je besplatan, a posetu možete zakazati putem telefona 021/48-99-017.
 
Pored edukativnih programa, posetici će imati priliku da vide radove novosadskih srednjoškolaca, koji su prošli kroz edukativni program i potom samostalno preispitali, kritički i kreativno sagledali umetničko stvaralaštvo Đure Jakšića i stvorili umetnička dela njime inspirisana. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič