Tribina o Robinu Hudu u ponedeljak u KCNS

Tribina "Robin Hud - rađanje legende" održaće se u ponedeljak, 29. jula u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada.
Tribina o Robinu Hudu u ponedeljak u KCNS
Foto: Pixabay
Autor i predavač je docent dr Boris Stojkovski.
 
Robin Hud predstavlja jednu od ličnosti koje su obeležile englesku kulturu i folklor, a legenda o njemu je bez sumnje jedna od najpoznatijih u svetu zahvaljujući nebrojenim filmovima, knjigama i drugim delima popularne kulture. Međutim, da li postoji istorijska podloga za ovu legendu? Da li je postojao i ko je bio u stvarnosti Robin Hud? O tome, kao i o nastanku i rađanju ove legende od srednjeg veka do najnovijeg doba biće reči u ovom predavanju u kome će se nastojati demistifikovati čitava legenda, ali i prikazati kako je nastajala od prvih srednjovekovnih engleskih balada pa na dalje.
 
Program će početi u 19 časova.
  • Milo

    30.07.2019 19:10
    Da
    Jbt ne mogu da verujem na sta se pare bacaju ,na raspravu o izmisljenom liku za koji ne postoji ni jedan jebeni dokaz da je ikad postojao!
  • Opalim te golim

    28.07.2019 15:59
    I treba. Nebeski pinkovci vise vole Superhika koji pljacka siromasne a deli bogatima. I zivot kao u Alan Fordu.
  • Мунгос

    28.07.2019 10:09
    Боље да се направи трибина о Шерифу из Нотингема.
    И тако објасне принципи којима су се руководили наши доносиоци закона о дрању и пљачкању становништва.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič