VIDEO: Filmovi "Bela vrana" i "Bilo jednom u Holivudu" do 21. avgusta u KCNS

Filmovi "Bela vrana" i "Bilo jednom u Holivudu" na repertoaru su bioskopa Kulturnog centra Novog Sada od četvrtka, 15. avgusta do srede, 21. avgusta.
Od 18:45h - "Bela vrana" / "The White Crow", Velika Britanija, Srbija, Francuska, 2018, 122 min.
 
Režija: Ralph Fiennes
Uloge: Oleg Ivenko, Ralph Fiennes, Louis Hofmann, Adèle Exarchopoulos, Sergei Polunin
Festivali: 2018 Telluride Film Festival, BFI London Film Festival, Torino Film Festival, Tokyo International Film Festival
Nagrade: 2018 Tokyo International Film Festival - Special Achievement Award, Outstanding Artistic Contribution (Ralph Fiennes)
 
Rejf Fajns uspeva da dočara sirovu fizičku snagu i briljantnost baletskog genija Rudolfa Nurejeva, čiji je beg na Zapad zapanjio svet u trenutku vrhunca Hladnig rata. Nurejeva igra svetski poznati baletski igrač Oleg Ivenko. Reditelj daje nijansiran, višedimenzionalan i emotivan portret briljantnog, zagonetnog čoveka, čiji su talenat i temperament zatresli svet baleta i međunarodnih odnosa.
 
 
Od 21h - "Bilo jednom...u Holivudu" / "Once Upon a Time...in Hollywood", USA, 2019, 161 min.
 
Režija: Quentin Tarantino
Uloge: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Kurt Russell, Al Pacino
 
"Bilo jednom... u Holivodu" je priča o glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put da pronađu svoje mesto pod suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine. Radnja filma se odvija u Los Anđelosu u vreme vrhunca hipi Holivuda. Glavni likovi u filmu Rik Dalton, bivša zvezda jedne vestern TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Klif But, u poslednjoj fazi zlatnog Holivuda bore se za uspeh u svetskoj prestonici filmske industrije koju više ne mogu da prepoznaju. Ali Rik ima poznatu komšinicu - Šeron Tejt...
 
 
Cena ulaznice je 300 dinara.
 
Karte se mogu rezervisati pozivom bileternice na broj telefona 062/ 791 120.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič