Srednjovekovni festival "MačFest" u subotu u Eđšegu

"MačFest", prvi srednjovekovni festival koji organizuju udruženja za srednjovekovnu kulturu i tradiciju "Crveni Gavranovi" i "Beli Vukovi" u saradnji sa kulturnom stanicom "Eđšeg" i Savezom srednjovekovnih borilačkih sportova Srbije održaće se danas, 17. avgusta, u Eđšegu.
Posetioci će moći da vide razne zanatlije, neke sa izloženom robom, a neke na delu kako stvaraju viteške oklope, ali i da čuju tradicionalne muzičare kako upotpunjuju atmosferu. 
 
Gosti će imati i priliku da se oprobaju u tradicionalnom streličarstvu, i da posle učestvuju u streličarskom turniru, a najbolje očekuju nagrade.  A za one mlađe od 13 godina, tu je i radionica #DizajnirajSvojŠtit gde će moći da osvoje štit koji će biti oslikan po pobedničkom dizajnu.
 
Ovaj festival dovodi i raznovrsne predavače, iskusne profesore, koji će, na jedinstven način približiti neke vremenski udaljene teme, kako sa istorijskog, tako i sa književnog aspekta. 
 
Ono što izaziva verovatno najveću pažnju jesu i same borbe vitezova, a dok vitezovi budu odmarali između rundi, plesači će otplesati četiri plesne koreografije. Za kraj je ostavljen vatreni performans.
 
Odgovore na sva pitanja o programu i drugim dešavanjima u kulturnoj stanici Eđšeg možete pronaći Facebook stranici Kulturne stanice Eđšeg, a možete i pozvati na 021/ 383 04 19.
 
  • Jana

    18.08.2019 07:12
    Bilo je fanstasticno, svaka cast! :) Veoma mi je drago da se se medju ljudima koji sam okruzena u gradu nalaze i oni koji imaju ovako zanimljiva interesovanja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič